#GYMNASIEAKADEMIN

 

Vilken spännande tid du står inför. Framtiden ligger för dina fötter och möjligheterna är oändliga. Vi vill på bästa sätt hjälpa dig ta vara på dessa möjligheter genom att erbjuda dig att bli en del av en personlig skola med en lång tradition, klar framtidsvision och stark gemenskap.

Gymnasieakademin (f.d. Handelsakademin gymnasium) är en liten personlig skola med en klar framtidsvision och stark gemenskap där du ges möjlighet att få det fokus och stöd du behöver. Hos oss finner du en plattform där du kan utvecklas, uppleva studiero, må bra och knyta nya band. Vi ser fram emot att välkomna dig som elev till våra nya lokaler mitt i centrala Göteborg.

Ansökan till gymnasiet startar oftast någon gång mellan mitten av december och mitten av januari och är öppen till början av februari.

Exakta datum för ansökningsperioder och när antagningsbesked kommer skiljer sig beroende på var i landet du bor och ibland finns det även avvikande datum för vissa specifika skolor. Var noga med att se vad som gäller just för din hemkommun eller för den specifika skolan, till vilken du söker.

En rekommendation är att alltid söka flera olika alternativ till gymnasiet men prioritera noga: som ditt första val bör du sätta upp den utbildningen (skola, program och ibland även inriktning) som är din favorit. Den första ansökningsperioden är preliminär och ditt antagningsbesked är också preliminärt och kommer oftast under mars.

Slutgiltiga antagningsperioden är sedan öppen under våren - vanligtvis från mitten av april till mitten av maj. Antagningen baserar sig då på dina slutbetyg som du får vid din grundskoleexamen och som kommunens antagningskansli får automatiskt. Ett antagningsbesked kommer någon gång mellan midsommar och mitten av juli.

 

Läs mer här om antagning till Gymnasiet

2015 döpte vi om vår gymnasieverksamhet till Gymnasieakademin och flyttade in i våra nya lokaler på Södra Hamngatan 29. Vi är en gymnasieskola där den personliga atmosfären är viktig för att eleverna ska få möjlighet att växa och utveckla talanger och intressen.

Vi jobbar aktivt med att skapa bra kamratskap, så att trivsel och trygghet ger bra förutsättningar för en personlig kunskapsutveckling som skapar goda möjligheter inför framtiden. Att må bra och känna tillhörighet är prioritet på Gymnasieakademin och hos oss får du som elev uppleva stora möjligheter och inspirerande utmaningar.

Vårt nya centrala läge med närhet till kommunikationer innebär att du enkelt tar dig till skolan och kan ta vara på allt som Göteborgs innerstad har att erbjuda.